Výzva! Braňte svá práva!

freedom

Je to skoro přesně čtvrt století kdy naše republika poprvé okusila co to znamená svoboda. Jednou z hlavních svobod, které nezbytně patří ke svobodám člověka, je bránit sebe a své blízké. Tato svoboda se nám před 25 lety otevřela. Upřímně si myslím, že tím nejlepším způsobem se nám také v české republice povedlo zvládnout legislativu s tím spojenou. Jsem dokonce přesvědčený, že jí máme nejlepší na světě, a proto bychom si ji měli chránit. Teď nám Evropská komise chce tuto svobodu radikálně omezit novou směrnicí.

Několik dekád nám zakazoval komunistický a fašistický režim držet palné zbraně, nedopusťme ať se to Bruselu podaří totéž salámovou metodou.
Podpořte svobodu, ať už mezi držitele zbraní patříte nebo ne, jde totiž o svobodu každého člověka – i o tu vaši.

Co můžete udělat?

Pokud vám není lhostejná svoboda můžete udělat tyto věci.

O co všechno můžeme přijít?

  • Svoboda – Přijdeme o možnost rozhodovat o svém vlastním osudu. Budeme se muset spolehnout jen na stát.
  • Obrana – Lidem, kteří mají nevýhodu oproti jiným (ženy, starší lidé, vozíčkáři…ad.) se upře možnost obrany. Budou se muset spolehnout jen na stát.
  • Černý trh – Zvýší se výrazně poptávka po nelegálních zbraních a začne bujet černý trh (zatím v ČR minimální), stát nebude mít zbraně pod kontrolou, ale budeme se přitom muset spolehnout jen na něj a jeho ochranu.
  • Bezpečnost – Prakticky žádnému trestnému činu či teroristickému aktu nedokáží ozbrojené složky zabránit okamžitě.
  • Kriminalita – Vzroste počet násilných trestných činů, nikdo ze zločinců už se nebude bát komukoliv vlézt do domu, přepadnout jej nebo znásilnit. Proč by měl, že? Když stát nemůže být všude nebo ano? To bychom opravdu chtěli?
  • Technologie – Výrazně se zpomalí vývoj a inovace ve specializovaných technologických odvětvých. Legální držitelé zbraní a sportovci jsou nezanedbatelnými inovátory a testery. Ubude obchodů a výrobců dopňků pro sportovní střelce, zanikne s tím i řada pracovních míst po celé republice. I tito lidé se stanou mnohdy závislí na státu.
  • Sport – Zanikne řada sportovních klubů, střelnic a ubude sportovních akcí. Třeba se nikdy nedozvíme o talentech, kteří by nás mohli reprezentovat v klasických střeleckých disciplínách nebo třeba v biatlonu. Střelecký sport se stane těžko dostupným, státem zregulovaným odvětvím pro pár vyvolených.
  • Komunity – Zanikne další druh spolkového života, který je základem života ve svobodě. Zničit a omezit spolky, kde je odpovědnost a nezávislost hlavním mottem, je cílem každé totality.

Jde o svobody nás všech, braňme je. Díky všem, kteří se pro to rozhodnou a budou v tom pokračovat s námi.

Be Sociable, Share!
Označeno v Události, Výzvy
7 comments on “Výzva! Braňte svá práva!
  1. Jan Švadlenka napsal:

    Do roku 1990 jsem se na svoji obranu nedovoleně ozbrujoval nešlo to jinak jak všichni víme. Od te doby dusledne dodržuji zbrojni zakon.Když nám šlechta EU vezme legalni zbraně budu nucen se vratit před rok90.pak možná uvidite ve sravách jak naše skvěla nekorupčni policie za pomoci zasahove jednotky zadržela 60 leho teroristu ležícího ve spodním prádle ve SVÉM domě, za to že chtěl bránit sebe a svou rodinu

  2. Václav Svoboda napsal:

    Zdravím, jsem po vážným úrazu obou dolních končetin a páteře, horolezectví už nemužu provozovat. I střílení mne napadlo jako náhradní koníček. Taky rád chodím do přírody, na čundry, sám, protože chodím pomalu a spíše lehčí terén. Když jsem byl fit a v kondici, osobní bezpečnost jsem nějak neřešil. Je tomu jinak teď, když si uvědomuju, že mi nohy neposlouží ani k obraně ani k útěku (i pepřák podmiňuje následnej útěk) Párkrát jsem uvažoval, jak bych si poradil, kdyby si nějakej dacan všiml mojí invalidní chůze a rozhodl se mne pronásledovat na nějaké odlehlehlejší místečko. Nejsem starý, ale bránit bych se fakt nedokázal. Lupičovi bych musel asi všechno bez odporu vydat, 4%nímu nastavit zadek. Moji šanci na přežití by nejspíš zvýšila aktivní spolupráce, rajcovní hekání a telefonní číslo na příště, aby nenabyl dojmu, že ho hned půjdu prásknout. Všechno podle momentálního hrknutí v hlavě pachatele. V obraně nemám na mysli hned střelbu na hrudník nebo hlavu. Myslím, že i vytažení zbraně, či střelba pod nohy by mohla agresora v dalším jednání odradit. Takhle už mužu jenom spoléhat na štěstí, stát bude pochopitelně řešit pouze následky, pátrat, trestat, rozhodně ne pomáhat v kritickým okamžiku.

  3. Jaroslav JANOUŠEK napsal:

    Pozrime sa na takýto scenár: Niketo chce zotročiť vlastné masy. Zblbne pár bláznov (po línii náboženstva, triedného boja, resp. hociakej fóbie ) ozbrojí ju! a navedie ich, aby vykonali teroristický čin. Potom vyvolá histériu z ohrozenia más. Ďalším krokom budú opatrenia – posilnie kontroly, ploty, posilnenie polície, posilnenie ozbrojených zložiek pôvodne určených pre boj s vonkajším nepriateľom, ktorí sa začlenia do zložiek pre boj s vnútorným nepriteľom. Masy sa dostávajú do ohrady, sprísnenej kontroly a paradoxne sa tešia z obmezdenia slobody tých „zlých“ a nadšene tlieskajú obmedzeniu vlastnej slobody. Miesto posilnenia domobrany začne sa oslabovať schopnosť samoobrany. Vytvorí sa silná polarita – ozbrojená sila vonkajšieho nepriateľa voči silne koncentrovanénej vnútornej ozbrojenej zložky. Medzi nimi bezbranné masy. Vyčká sa na útok vonkajšej sily, ktorá zmasakruje demokratickú opozíciu vlastnej masy – stačí nezasahovať a nechať pracovať vonkajšieho nepriateľa. Potom sa zlikviduje vonkajšia ozbrojená zložka (nakoľko bola vyzbrojená vadnými a zastaranými zbraňami). Cieľ je dosiahnutý – zvyšok ponechanej masy ostane ziť v sprísnenej kontrole (čokeď nepriateľ znova zaútočí). Čo je najhoršie je to – že nepriateľom sa teraz už môže stať hocikto z demokratickej opozície. A MÁME SVET PODĽA ORWELA!!! Toto chceme?

    Takúto taktiku použil Stalin pred Varšavou počas druhej svetovej vojny. Svoje vojská zastavil a počkal si kým nemecké vojská nerozdrvia domobranu Varšavy. Nemci miesto toho, aby sa stiahli a posilnili svoju obranu na nemeckých hraniciach premrhali čas (búraním Varšavy). Ruské vojská ich nakoniec zlikvidovali. Nemci Stalinovi poslúžili na zničenie demokratickej opozície v poľskom národe. Ako je možné, že islamisti sú platení za ropu, ktorú dodávajú Turecku, ktoré je však súčasťou NATO? Kto vyrába a predáva zbrane, ktoré islamisti za ropu nakupujú?

  4. Oldrich Slegr napsal:

    Dobry den, rovnez nesouhlasim s jakymkoli omezovanim vlastnit legalne drzenou zbran, povazuji to za zasah proti zakladnim lickym pravum a sobodam, clovek musi mit zachovano pravo branit zivot svuj a jeho blizkych, jeho domova, jeho zeme.
    Je velmi podivne, ze v dobe kdy jsou evropsti obcane strileni ve velkem jak na lovu zajici, evropsti pani v dobe valecneho konfiktu, nejdrive pusti statisice uprchliku bez jakekoli bezpecnostni kontroly, kdo je skutecny uprchlik a kdo potencialni vycviceny fanaticky bojovnik IS a pak seberou vlastnim lidem zbrane. Kdyz jsou proti vastnim, pro koho tam vlastne jsou???????

  5. Petr Bechyně napsal:

    Zdravím,legálně drženými zbraněmi se trestná činnost neprovádí.Co chtějí ještě navíc,vždyť mají kontrolu nad majiteli zbraní,provádějí se lékařské kontroly i kontroly zbraní.Všichni chápou,že několik policistů a pár vojáků nemůže obyvatelstvo chránit.Proto jsem očekával úplně jinou reakci na pomoc státu a to:Máš zbroják-ano,máš zbraň-ano,máš ji na obranu-ano TAK SE BRAŇ.Spozdravem P.B.

  6. Lubomír Královský napsal:

    Protože chci mít možnost se bránit zlu.

  7. Miroslav Krč Dr. napsal:

    Zdravím,
    v podstatě nemám co dodat v různých komentářích toho bylo řečeno
    hodne. Snad jen jedno: Každé státní uskupení, každé politické uskupení které se nbojí ozbrojených vlastních občanů směřuje k totalitnímu zřízení . Zapomínají naši zákonodárci na jednu maličkost. Dnešní bezpečnostní složky včtně armády nejsou schopny v případě nutnosti plnit úkoly které od nich každý občan má právo očekávat. Vycvičené zálohy v podstatě nejsou jak v našem státě tak ani napříč evropou. Proto nejen naše vláda může děkovat za to, že tady má pár tisícévek bláznů kteří se cvičí v zacházení se zbraní na vlasní náklady .
    Za svou osobu můžu jen prohlásit, že každý zásah mocipánů do práva držení zbraně je v přímém rozporu s demokracií kterou se tak rádi ohánějí.
    S pozdravem Krč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*